Keuzehulp wasdrogers

Ga je een nieuwe droogtrommel kopen dan is het zeer handig dat je wel de verschillen weet tussen een luchtafvoerdroger, condensdroger en warmtepompdroger. Het is anders niet mogelijk om een goede keuze te maken, laat staan de beste keuze. Om wat extra handvaten te geven is hier informatie waar je wat aan hebt opgesomd. Gebruik de informatie goed als je een nieuwe wasdroger besluit te kopen.

  1. Condensdroger

Elke maand wordt er duizenden keren gezocht naar een condensdroger. Dit is best raar want hij is momenteel in effectiviteit voorbij gestegen door andere type droogtrommels. Toch word hij nog wel op regelmaat verkocht. Condensdrogers zijn niet super slecht maar we raden toch aan te kijken naar andere alternatieven

  1. Gasdroger

Wellicht kijk je nu raar op. Dit is best begrijpelijk. Het is namelijk een erg onbekende soort. Het nadeel van gasdrogers is dat ze ontzettend duur zijn. Dit type wasdroger gebruikt gas om hitte te creëren. Om dit veilig en effectief te laten gebeuren is een duur systeem nodig. Dit is de reden waarom dit soort wasdroger duur en is daarom weinig verkocht word. Naast dat dit type duur is heb je ook een gas aansluiting nodig. Dit maakt hem lastiger om aan te sluiten.

  1. Luchtafvoerdroger

Op nummer 3 hebben we de luchtafvoerdroger – ook wel afvoerdroger genoemd – staan. Dit type droger is het meest goedkoop. Het systeem is ook het meest eenvoudig. Het warmt lucht op up, stuurt de warme lucht door het wasgoed. Vervolgens voert hij de warme lucht via een afvoerslang naar buiten.  Dit soort wasdroger is niet zuinig. De warme lucht wordt totaal niet milieuvriendelijk gebruikt en verdwijnt buiten gewoon. Het is zeker niet aangeraden om dit soort wasdrogers te kopen als je de wasdroger vaak gebruikt. Je betaald dan jaarlijks veel te veel geld aan de energierekening. Hierdoor is het slimmer om te investeren in een ander soort wasdroger.

  1. Warmtepompdroger

Het laatste type is de populaire warmtepompdroger. Dit soort wasdroger wordt sinds 2015 erg veel verkocht. Naarmate mensen steeds milieubewuster worden is de populariteit toegenomen. Het systeem dat achter deze wasdroger zit is grotendeels overgenomen van de condensdroger. Echter heeft deze wasdroger wel bepaalde technieken waardoor hij beter omgaat met de warme lucht waardoor de droger zuiniger is. Deze techniek heeft wel 2 nadelen.

  1. Investering: De wasdroger kost vaak 50% – 300% meer dan een luchtafvoerdroger. Je zal op de dag van aankoop dus een stuk meer geld moeten betalen. Op de lange termijn bespaar je wel geld als je op regelmaat de wasdroger aan zet (
  2. Tijdsduur: Een warmtepomp droogtrommel is een stuk langzamer dan een condensdroger of afvoerdroger. Dit komt door de efficiëntie van energie.

Makkelijkste manier om een wasdroger te kopen

  1. Online

Online kan je alle wasdrogers wel op verschillende plekken vinden. Daarnaast is het simpel om prijzen te vergelijken en kost het weinig tijd. Zeker een droger bestellen op een plek waar je ook nog een winkel in de buurt van hebt is een populaire keuze. De meest populaire webwinkels van dit moment zijn Wehkamp, Bobshop, BCC en CoolBlue.

  1. Plaatselijke winkel bellen

Een andere erg simpele methode is het bellen van de plaatselijke witgoedzaak. Als je al weet welke droogtrommel je precies wilt is het allemaal een stuk makkelijker. Het is dan namelijk niet meer echt nodig om het advies te krijgen over welke wasdroger je wilt aanschaffen. Wil je niet meer de deur uit maar toch de wasdroger bij een plaatselijke winkel kopen dan kan je winkels gaan opbellen. Houd er rekening mee dat de prijs van een wasdroger niet overal hetzelfde is en dat plaatselijke winkels geen enorm groot assortiment hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *